1

En förstärkt närvaro på sociala medier

19.9.2023
OptimaPlus i Jakobstad utbildar regionens unga och yrkesverksamma genom allt från certifikatutbildningar och kurser till vidareutbildningar. För att hålla OptimaPlus i utbildningsframtidens framkant valde Kaj Sandvik, vd för OptimaPlus, att anställa en marknadsföringsbyrå för att marknadsföra det nya kursutbudet. Someone har sedan 2021 samarbetat med OptimaPlus och förstärkt företagets varumärke och närvaro på sociala media.
 
När Kaj Sandvik tog över stafettpinnen som verkställande direktör för OptimaPlus för två år sedan hade OptimaPlus inget samarbete med någon marknadsföringsbyrå. Att marknadsföra en ny kurs är ett omfattande projekt som kräver mångsidig expertis: tryckt material ska designas, innehåll om utbildningen ska skapas, och marknadsföringskampanjer ska lanseras. Kaj valde därför att ta hjälp av Someone.
 
- Jag ville anlita en marknadsföringsbyrå som kan området väl och som hjälper mig genom hela processen. Det som fick mig att välja just Someone var inte bara deras kunnighet, pigghet eller lyhördhet: de visade helt enkelt direkt vad de går för. Inför vårt första möte hade de designat och tryckt en pamflett för att visa mig hur ett exempel på de nya kursbroschyrerna kunde se ut. Jag var tagen direkt - de förstod mina behov och vad jag ville ha, säger Sandvik.
 
Marknadsföring online som stärker varumärket
Samarbetet med OptimaPlus har under dessa år utvecklats till att omfatta allt från innehållsproduktion för sociala medier och marknadsföringskampanjer till försäljningsmaterial, företagspresentationer och bildbanksfotograferingar.
 
- Det är nog få saker som de inte har gjort åt oss. Someone har hjälpt oss att marknadsföra våra utbildningsmoduler, de har förstärkt vårt varumärke online med underhållande och engagerande innehåll, och även givit vårt varumärke ett lyft med nytt försäljningsmaterial och nya presentationsbottnar. De har även hjälpt oss med marknadsföringskampanjer till våra många rekryteringsutbildningar - och de har lyckats riktigt bra.
 
Nöjd med samarbetet
Kaj Sandvik är nöjd med samarbetet och vill framför allt framhålla att Someone alltid gör sitt allt för att hjälpa kunderna att lyckas.
 
- Someone fortsätter att förvåna mig. De är oerhört kunniga, mångsidiga och idérika. Sedan vi inledde vårt samarbete har Someone växt ordentligt både i kundantal och anställda, men de är fortfarande lika lyhörda och måna om att finnas där för alla sina kunder. När jag behöver hjälp med ett projekt kommer de genast med en lösning. De brinner verkligen för det de gör - och är väldigt duktiga på det, säger Sandvik.